[ad_1]
ایسنا/خراسان رضوی به دلیل برپایی مراسم جشن ماه مبارک رمضان، اندونزی بهطور موقت سفرهای داخلی، هوایی و دریایی را از روز جمعه بهمنظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ممنوع کرده است.
به گزارش سی ان ان، اندونزی بیشترین جمعیت مسلمان جهان را در خود جایداده و دهها میلیون نفر از مردم برای جشن گرفتن پایان ماه رمضان، هرسال در کنار خانوادهها و عزیزان خود راهی شهرهای خود میشوند.
اما این کشور با تعداد فزایندهای از ابتلا به ویروس کرونا روبرو است و این نگرانی وجود دارد که سفر جمعی عید سعید فطر- جشن پایان رمضان- باعث شیوع بیشتر کووید -19 شود.
در مراحل اولیه همهگیری، اندونزی یک منطقه مصون بود و تا اوایل ماه مارس هیچ موردی از کووید-19 گزارش نکرد. اکنون این کشور، دومین کشور با شیوع شدید در جنوب شرقی آسیا، پس از سنگاپوراست.
برای جلوگیری از شیوع این بیماری، همه سفرها طی تعطیلات در کشور ممنوع شده است و حملونقل عمومی بین شهرهای بزرگ از جمعه تا 31 ماه مه به حالت تعلیق درآمده است و به همین منظور، دهها هزار سرباز برای اجرای مقررات در ایستگاههای بازرسی مستقر میشوند.
تردد وسایل نقلیه شخصی و موتورسیکلتها در داخل و خارج از شهرهای بزرگ که کانونهای مهم کووید-19 هستند و بهعنوان “مناطق قرمز” شناخته میشوند، ممنوع شده است. در این مکانها اقدامات پیشگیرانه شدیدتری برای مهار ویروس اعمالشده است. منطقه بزرگ جاکارتا یکی از این مناطق است که ویروس کرونا در یک ماه گذشته بهسرعت در آنجا گسترشیافته است.
امسال مسلمانان اندونزی در شرایط بسیار متفاوت ماه رمضان را تجربه میکنند. اقدامات سختگیرانه در فاصلهگذاری اجتماعی در کانونهای کروناویروس، مانند پایتخت جاکارتا، مانع از دیدار خانواده، دوستان و افطار کردن به همراه آنان سر سفره افطار میشود.
شورای علمای و نهضت العلمای اندونزی، بزرگترین سازمان اسلامی این کشور از مسلمانان خواستند که در مساجد نماز جماعت برپا نکنند. دولت در این مرحله ممنوعیت بستن هیچ مسجدی را اجرا نکرده است.
رئیسجمهور جوکو ویدودو ضمن ترغیب مسلمانان به توجه به نماز فرادی و روزه گرفتن بهعنوان عبادت شخصی، گفت: “هیچ شکوهی در خیابانها وجود ندارد، فضای مساجد ساکت و فضای جدیدی احساس میکنیم.”
وی ادامه داد :بیایید از نعمت ماه مبارک رمضان بهعنوان لحظهای برای شکستن زنجیره انتقال ویروس به خاطر سلامت خود، اقوام و کل کشور استقبال کنیم.
ممنوعیت سفر در ماه رمضان
محدودیتهای سفر همزمان با اوج سفرها تعیینشده است، این سفرها معمولا یک هفته قبل از عید فطر آغاز میشود، هنگامیکه اکثر ساکنان جاکارتا و سایر شهرهای بزرگ برای جشن گرفتن با اقوام خود به زادگاه و روستاهای خود سفر میکنند.
ایرواتی، سخنگوی وزارت حملونقل اندونزی تایید کرد خدمات قطار تا 15 ژوئن به حالت تعلیق درخواهد آمد، درحالیکه ممنوعیت سفر هوایی تا اول ژوئن برقرار است و محدودیت سفر دریایی تا 8 ژوئن برقرار خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: حمل بار از ممنوعیت معاف است.
وی گفت: “برخی موارد استثناء برای تدارکات، تامین مواد غذایی، تهیه دارو، حمل و نقل پیراپزشکی، آتشنشانی و آمبولانس ایجادشده است.”
وی تصریح کرد: این اقدامات به معنای بستن کامل جادههای کشور و بزرگراهها نیست، اما ایستگاههای بازرسی برای اجرای این ممنوعیت ایجاد خواهد شد.
سخنگوی پلیس اندونزی، سرتیپ آرگو یوونو گفت: اندونزی 175هزار افسر شخصی، پلیس و ماموران نظم عمومی را از 24 آوریل تا هفت روز پس از عید فطر مستقر خواهد کرد و 2582 پست پلیس امنیتی و خدماتی در اطراف ورودی جاکارتا و سایر شهرهای مهم ایجاد شده است.
هنوز تاریخ عید فطر مشخص نشده است. دولت در روز بیست و نهم ماه رمضان تصمیم خواهد گرفت، اما این ماه مقدس معمولا 30 روز طول میکشد.
ایرواتی گفت: افرادی که طی دو هفته آینده به دلیل نقض محدودیتها دستگیر شوند، به محل خود بازگردانده میشوند، درحالیکه افرادی که از 7 تا 31 ماه مه به سفر خود ادامه دهند، جریمه خواهند شد.
رئیسجمهور ممنوعیت سفر را در جلسه هیات دولت روز سهشنبه در جاکارتا اعلام کرد.
وی گفت: تصمیم ممنوعیت مسافرت تعطیلات بر اساس نظرسنجی انجامشده توسط وزارت حملونقل ارائه شده است که نشان میدهد 24 درصد از مردم با وجود محدودیتهای فاصلهگذاری اجتماعی، همچنان قصد سفر دارند.
فاصلهگذاری اجتماعی در مقدسترین ماه اسلامی
برای مسلمانان، بخش بزرگی از اعمال ماه مبارک رمضان شامل نماز شب مخصوصی به نام “تراویه” است که هر شب در مسجد برگزار میشود. درحالیکه به مسلمانان اندونزی توصیهشده است که از نمازخواندن بهصورت جماعت خودداری کنند، اما مساجد باز است.
در بعضی از مناطق روستایی، روستائیان میگویند که برای اجرای اقدامات فاصلهگذاری اجتماعی و بهداشتی در زمان اقامه نماز، کارگروه تشکیل دادهاند.
شعبارین سیاکور، فعال گروه اسلامگرای مجلس مجاهدین گفت: تقریبا همه 30 مسجد شهر وی هنوز برای نمازهای جماعت مانند نماز جمعه باز هستند.
وی گفت:” دیشب من در ماه مبارک رمضان به همراه 100 نفر دیگر به مسجد بزرگ برای انجام نماز تراویه رفتم. من ترسی ندارم زیرا ما در یک منطقه سبز (منطقهای که هیچ موردی از کرونا ویروس تایید نشده اما تحت نظارت است) زندگی میکنیم و پروتکل کووید-19 را در مسجد رعایت میکنیم.”
شعبارین گفت:” روستاییان در هر مسجدی یک کارگروه تشکیل دادهاند و قبل از ورود، صابون و آب برای شستن دستها تهیه میکنند، مواد ضدعفونیکننده را اسپری میکنند و ماسک ارائه میدهند. آنان مراقب هستند که نمازگزاران صفها را بهگونهای تشکیل دهند که هنگام نماز داخل مسجد فاصله امن رعایت شود. درعینحال مدت نماز را نیز کوتاه کردیم، سخنرانی امام جماعت و افطاری در مسجد را حذف کردیم.”
وی افزود: “اوضاع در روستاها متفاوت از جاکارتا است. بنابراین ما به روستاییان آموزش میدهیم که واقعا جای ترس و نگرانی نیست. در عوض ما در مسجد به آنان آموزش میدهیم که چگونه با درک پروتکل کووید-19 از خود حفاظت کنند. بنابراین، ما هنوز میتوانیم در ماه رمضان در آرامش روزه بگیریم.”
انتهای پیام
[ad_2]
Source link